Vaner for et bedre og suksessrikt liv

For å være lykkelig, må man bestemme seg for å være det. Det er en personlig valg. Du kan definere din egen lykke. Å gå igjennom livet er lettere når du omfavner glede og har en positiv vinkling til ting. Ikke bare det, men du vil bli mer suksessfull i det du driver med. Det er mulig, alt du trenger å gjøre er å bestemme deg.

Valget er ditt

Intensjonen din må være tilstede. Den må være rettet og aktivt motivert til å oppnå lykke. Du må bevisst velge atferd, som for eksempel det å prate positivt, som vil ha positiv effekt på deg selv og de rundt deg. Utnytt de endeløse sjansene til å lære mer. Lær god tidsstyring og kommunikasjonsevner. Vær positiv i dine omgivelser. Omgi deg av mennesker som bygger deg opp, oppmuntrer deg og støtter deg.

Dyrk tilgivelse

Det å gå rundt med negative følelser som misunnelse, sjalusi, hat og sinne vil påvirke din fysiske og psykiske helse. En løsning er å minske disse følelsene ved å tilgi. Det minsker makten som de negative følelsene og hendelsene har over deg. Du kan tenke på en situasjon og sympatisere med en person som gjorde deg vondt. Ta så minnene til en tid hvor du selv ble tilgitt. Hvordan føltes det? Fouser på det å holde på tilgivelsen. Ikke hold fast på de negative følelsene som bor i deg. Mangel på tilgivelse kan føre til stress, angst og depresjon. Det å praktisere tilgivelse og empati har en enorm innvirkning på hvor lykkelig man føler seg.

Bekjemp negative tanker

Det er ekstremt viktig å ta vare på sin mentale hygiene. Lov deg selv til å være engasjert i kampen mot negative tanker og følelser. Forskning har vist at det er mulig å lære seg opp til å identifisere negative tanker ved å være oppmerksom, meditere og/eller skrive dagbok. Noen ganger er det lettere å se helheten og sortere tankene når man skriver dem ned. Når man har identifisert mønsteret av de gjentatte negative tankene, kan man starte omgjøringsprosessen. For eksempel, hvis du tror du ikke er flink i noe, kan du si til deg selv; «Jeg har talent. Jeg har masse talent.» I tillegg vil regelmessig trening, som yoga, svømming, tur i skogen – være svært behjelpelig i å øke positive tanker og følelser.

Previous Post: