Kredittvett på ferietur

ferietur

Ikke glem igjen pengevettet hjemme:-)

Nå er det tid for sommerferie igjen, og Ola og Kari Normann flokker til Syden for å slikke sol. Flere enn noen gang legger igjen kontantene hjemme og bruker kredittkort til sine ferieutgifter. Avisen VG minner oss igjen om farene med å være uforsiktig med kort og koder, ikke bare i utlandet. Eksperter foreslår at du tar med deg både debetkort(bankkort) og et kredittkort på turen.

Fordelen med kredittkort er at ved en eventuell svindel, er det bankens penger som har blitt stjålet – ikke dine. Da er det lettere å «få tilbake» pengene om du skulle være uheldig og bli svindlet. De fleste kredittkort gir deg rentefri kreditt de 30-60 første dagene etter kjøp, og de blir da en god og gratis måte å gardere seg mot svindel.

Om man benytter seg av kredittkort er det viktig at man betaler ned gjelden så raskt som mulig for å unngå renter på forbruket. Klarer du å få kortet i null etter ferieturen har det ikke kostet deg noe å gardere deg mot uærlige sjeler. En del kredittkort gir deg også bonuspoeng og andre fordeler ved bruk, som ytterligere øker nytten ved kredittkort. Bank Norwegian sitt kredittkort f.eks gir deg såkalte cash points ved bruk – dermed kan du spare opp til neste ferietur bare ved å bruke kredittkortet på matvarer, møbler og elektronikk. Smart!

Next Post:

Previous Post: