På vår søsterside om lån og forbrukslån har vi tidligere beskrevet hvilken viktig rolle turistene spiller for  den økonomiske utvikling i landet.

Det er også verd å merke seg at det er turistene fra de nordiske land  som øker forbruket sitt mest under oppholdet i landet. Det er imidlertid britene  som fortsatt legger igjen mest penger under sitt opphold.Den samlede totale sum for tutistenes forbruk i Spania 2013 var på hele  12 milliarder euro. Av denne totale sum penger stod nordiske turister samlet for knappe 6 milliarder euro,altså ca hanvparten. Når man måler forbruket pr hode  for nordiske turister sees det at forbruket av penger er meget høyt,gjennomsnittlig  123 euro pr dag eller for hele spaniaoppholdet 1.175 euro.

De mest populære områdene i Spania sett med turistenes øyne var Katalonia som alene stod for hele  14 milliarder euror,tett fulgt av Kanariøyene med sine 11 milliarder euro. Balearene,som omfatter  Mallorca,Ibiza og Menorca  inntok 3.plassen med sine 10 milliarder.

Denne utviklingen er selvsagt svært gledelig  for Spanias  hardt belastede økonomier, og at det i allefall innenfor reiseliv og turisme  finnes så possitive utviklingstegn.

Det er heller ingen ting som tyder på  at Spanias popularitet som feriemål er truet inneværende år, hvilket vil tilsi  at alt fra badestrender,barer,restauranter og butikkere m.m. vil fylles opp av godt betalende turister. Dette igjen betyr flere arbeidsplasser,hvilket kommer svært godt med når en vet at f.eks arbeidsledigheten i for eksempel  Costa del Sol onrådet fortsatt ligger rundt 35%.

Det er flere grunner til Spanias økte popularitet som turistmål som økt flytrafikk til og fra Spania,fortsatt rimelig prisnivå,masse kulturrelle aktiviteter og et perfekt klima.

Usikkerheten rundt andre så populære destinasjoner som Egypt og Tyrkia samt Nord Afrika gjør nok også sitt.

Det er grunn til å glede seg over at Spania fortsatt er en fredet og trygg plass som reisemål,hvilket vi håper også vil vedvare.

Next Post:

Previous Post: