Den amerikanske etterretningstjenesten NSA har ikke bare avlyttet Tysklands og Frankrikes statsledere, men også spionert på  både den nåværende spanske statsministeren Mariano Rajoy(PP) og den forrige  Jose Luis Zapatero (PSOE).

wiretapNasa skal også ha lyttet på andre spanske politikere og medborgeres telefonsamtaler, i tillegg til at de skal ha lest  tekstmeldinger  og eposter.

Det skriver avisen  El Pais som siterer anonyme kilder  som skal ha kjennskap til de dokumentene som  den tidligere analytikeren  ved NSA og nå ” sladrehank” Edward  Snowden, har lekket ut.

Når europeiske statsledere med Angela  Merkel i spissen, nå diskuterer  hvordan man skal behandle saken om avlyttingene, forholder den spanske regjeringen seg likevel taus. Det heter seg at det er for ikke å ødelegge det gode forholdet til  den amerikanske regjeringen.

Spanias egen etterretningstjeneste ,CNI , har forklart at Spania var blant de land  som NSA spionerte på  og at ”millioner ” av spanjolers telefonsamtaler  skal være registrert, men ikke nødvendigvis avlyttet.

Statsminister  Mariano Rajoy har sagt at den eneste beslutningen han fpreløpig har tatt , er å be om  en forklaring fra  USA s  ambassadør i  Spania.

Next Post:

Previous Post: